GROEP 3/4B

Groep 3/4B

Na 2 weken kerstvakantie waarin de kinderen weer van alles beleefd hebben, zijn we weer goed het nieuwe jaar begonnen!

Op dit moment zijn we in groep 3 druk bezig met kern 7. We leren hier woorden met de sch- en met de –ng klank. Het thema van kern 7 is: schatgraven, avonturen beleven en piraten. Het verhaal waarmee de kern start, gaat over het vinden van een schat op een schip. Samen met groep 4 diepen we dit thema verder uit in het Engels, dus als u iets over ‘Pirates’ hoort weet u waar het vandaan komt. Deze week hebben we een liedje geleerd van Aadje piraatje die nog niet kon zwemmen. Ook hebben we al verschillende Engelse boeken over piraten gelezen. We hebben van een foto van onszelf een piraat gemaakt, de resultaten zijn erg leuk en hangen in de klas!

Bij de lessen ‘Kwink’ hebben we het gehad over empathie (meelevendheid): hoe voel je met de ander mee en wat kun je doen als iemand verdrietig is? Het is mooi om te horen wat de kinderen hiervan al weten.

We zijn ons ook aan het voorbereiden op de Cito toetsen die vanaf volgende week gaan starten. Hoe pak je zo'n toets aan en wat is de vraagstelling? We hebben dit met de klas besproken en er samen naar gekeken. De toetsen zullen veelal in de ochtend worden gepland, het zou fijn zijn als er dan geen tandarts / dokters bezoeken gepland worden.

Op 30 januari start de eerste boekbespreking in groep 4, veel kinderen hebben er al voor ingeschreven, een aantal kinderen moet dat nog doen. De lijst hangt op de deur van de klas. Komt u even met uw kind een datum plannen?

Binnenkort gaan we op schrijversbezoek in de bibliotheek. De schrijver die komt vertellen is Mark Janssen.

Juf Angelina en juf Gerrie