GROEP 3A

Afgelopen dinsdag zijn we met de groep naar de bibliotheek geweest. Daar hebben we deelgenomen aan een boekenkring. Wij willen de ouders die meegelopen hebben heel hartelijk bedanken! Daardoor konden we vlot en veilig naar de bieb.
Dinsdagmiddag zijn we gestart met de eerste muziekles van een reeks van tien, die gegeven worden door  docent Niels van de muziekschool.

Het thema ‘theater’ is bijna ten einde. Er is al een aantal theatertjes bijna klaar. Ze zien er heel fleurig uit, met een echt decor. Dit laatste is gemaakt van stof. Zo hebben de kinderen kunnen oefenen met het knippen van stof. Voor sommigen viel dit nog niet mee. Maar… oefening baart kunst! Dat is te zien aan de werkstukken die gemaakt zijn. Ook hebben bijna alle kinderen in groepjes van drie een poppenkastverhaal kunnen laten zien. Dit vonden de meesten erg leuk om te doen. Complimenten weer voor de kinderen!
Vandaag in de ochtend was juf Ingrid in de klas, zodat ik bij een aantal kinderen een leestoets kon afnemen. De reguliere lessen konden dus gewoon doorgaan.
Nu starten we met het thema ‘lente/ voorjaar’. Uiteraard gaan we de klas weer aankleden in de sfeer van het thema. Na de vrije week gaan we ook zaaien en planten, om te kunnen zien hoe dat allemaal gaat. Meer informatie volgt later. Deze week zijn we in ieder geval al gestart met een weektaak, waarin verschillende aspecten van de lente zijn opgenomen.

   
We zijn onlangs naar de bibliotheek geweest voor een schrijversbezoek. De schrijver Mark Janssen heeft ons van alles verteld over zijn boeken. In de klas hebben we al een paar boeken van hem.                                                      

Na de vrije week beginnen we met het zaaien van zaadjes en het planten van bloembolletjes. Daarvoor hebben alle kinderen 2 potjes nodig. Het liefst potjes met een gat onderin en met een schaaltje eronder. Potgrond krijgen de kinderen op school. Wij zijn benieuwd wat er allemaal gaat groeien en bloeien in de klas.